Burgers
zijn hot! Ik heb het niet over de hamburgers die je in fastfood
restaurants eet, dat kun je in mijn ogen moeilijk een hamburger
noemen. Neen, ik heb het over de lekkere burgers die je tegenwoordig
kan eten in hippe zaken zoals 'Ellis Gourmet Burger' of 'Jilles,Beer & Burgers'.
Je
kan natuurlijk ook zelf aan de slag. Niets is leuker dan je eigen
burger te bouwen.
Ik kies voor een burger gemaakt met kipfilet. Nee, geen
fijngemalen vlees, maar gewoon een lekkere malse kipfilet.
Op de kip, avocado! Kies een avocado die rijp is. Als het pitje aan de bovenkant makkelijk los komt en de holte onder het pitje helder is, dan is de avocado perfect voor gebruik.
Op de kip, avocado! Kies een avocado die rijp is. Als het pitje aan de bovenkant makkelijk los komt en de holte onder het pitje helder is, dan is de avocado perfect voor gebruik.
Een
smakelijk broodje en uiteraard een lekkere saus horen er bij.
De
sauzen maken echt wel het verschil, en ja hoor, ook in Casa Latti mag
het wel eens een kant-en-klaar variant zijn. Zeker als je de echte
“American taste” op je bord wil. Ik kreeg onlangs de kans om
enkele relishes van de
nummer 1 in de “United States”, French’s
te ontdekken. Wel,
het is een schot in de roos.
Er
is keuze tussen de French’s Jalapeño Tomato Relish,
de perfecte mix van zoet en spicy. Of het zoete en crunchy van
de French's Californian Sweet Onion Relish.
En dan is er ook
nog French's New York Deli Pickle
een crunchy blend
van augurken, met een zoetzure touch.
Laat
ons beginnen aan een
heerlijk bordje 'comfort
food'!
Wat
heb ik gebruikt voor 2 hamburgers:
2
ciabatta broodjes
1
kippenfilet
olijfolie
peper
van de molen en zout
een
handvol ijsbergsla,
fijngesneden
½
rode ui
1
avocado
Parmigiano
Reggiano
French's Californian Sweet Onion Relish, Albert Heijn
Oven frietjes voor erbij
Hoe
ga je tewerk:
Halveer
de kippenfilet, de bedoeling is dat je één filet verdeelt in twee
dunnere.
Bestrijk
het vlees langs beide
kanten met olijfolie en kruid goed
met peper en zout.
Zet
een antikleefpannetje op de hete plaat. Leg de kippenfilets
erin en schroei toe.
Draai het vlees en schroei ook de andere kant dicht.
Verplaats
de pan naar het richel op de bodem van de bakoven, gedurende 10
minuten.
Pel
en verwijder de pit van de avocado. Snij het vruchtvlees in partjes.
Pel
de rode ui, halveer en snij hem in fijne halve maantjes.
Snij
de broodjes middendoor.
Smeer
op de onderste helften een laag Sweet Onion Relish.
Verdeel
de reepjes ijsbergsla over beide bodems.
Daarbovenop
komt de versgebakken kipfilet gevolgd door de avocado plakjes.
Schep
er een grote lepel Sweet Onion Relish op.
Nu
rest nog de rode ui en flink wat grof geraspte Parmegiano Reggiano.
Geen
hamburger zonder friet! Dus
maak knapperige AGA frietjes als
'compagnon'.
Enjoy!