Terwijl
mijn vrouwelijke collega's naar de bioscoop stormen op zoek naar een
moment 50 shades, duik ik nog eens in de recepten van mijn
persoonlijke Mr. Grey, Paul Hollywood.
Niet
voor hemzelf maar voor zijn 'Oatmeal drop scones'. Ik heb, trouwe
volgers van mijn blog weten dit wel, een zwak voor pancakes. Het is
zo eenvoudig om een enkel ingrediënt te wijzigingen en meteen heb je
een totaal ander resultaat.
Het
zweepje van dienst is deze keer dus een pancake die het midden houdt
tussen pancake en porridge. Havermout is trouwens gezond, glutenvrij
en lief voor de lijn.
Laat de
oats een zwoele nacht weken in karnemelk en verras 's morgens je
geliefde met overheerlijke pancakes. Het idee voor Valentijn!
“Mister
Grey will see you now…”
Wat heb
ik gebruikt voor 25 stuks:
150 gram
Quaker oats
400 ml
karnemelk
75 gram
zelfrijzende bloem
1
eetlepel natriumbicarbonaat
2
eetlepels rijststroop, Lima of golden syrup
1 ei,
losgeklopt
50 ml
halfvolle melk
Hoe ga
je tewerk:
Eén
dag vooraf.
Doe
de havermout in een maatbeker en giet er de karnemelk bij. Laat
afgedekt in de koelkast een nacht weken.
Meng
bloem met natriumbicarbonaat in een mengkom. Maak een kuiltje in het
midden. Breek er het ei in en voeg de rijststroop toe.
Roer
vanuit het midden met een garde. Voeg geleidelijk de melk toe. Blijf
roeren en neem telkens wat bloem mee, zo bekom je een glad deeg.
Meng
de geweekte oats onder het deeg.
Wrijf
de sudderplaat in met olie of bak op bake-o-glide.
Schep
enkele soeplepels deeg op de plaat. Leg de hoopjes niet te dicht
bijeen want ze lopen nog uit. Zodra er blaasjes aan de bovenkant
verschijnen en de randjes beginnen te drogen, keer je de pancakes om
en laat ze verder bakken.
Reken
een 2-tal minuten per kant.
Je
kan de pancakes natuurlijk ook bakken in een pan.
Dien
de warme pancakes onmiddellijk op.
Lekker
met boter, rijststroop, golden syrup, honing, jam, yoghurt... en
aardbeien of ander fruit.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten