Onze
jaarlijkse zomer vierdaagse bij onze vrienden in Kent, levert steeds
een mooi assortiment typisch Engels producten op.
Lemon
curd is dan een vaste waarde in 'my British basket'. In augustus
plande ik daar iets mee te doen voor Kerst. Wat of hoe, daar was ik
nog niet uit.
Met
Kerst stond in Casa Latti al menigmaal een triffle op tafel als
dessert. Precies als wou ik mijn gezelschap overtuigen hoe lekker dat
is... Blijkbaar echter zijn het de zachte cakes of koekjes, geweekt
in het geheel, die mijn gasten deden twijfelen.
Met
gewoon de cakejes weg te laten, heb ik dus ongelooflijk gescoord! En
de lemon curd kreeg zijn bestemming, so... wat willen we nog meer.
De lemon
curd uit Engeland is romig met een intense citroensmaak. Super lekker
op scones!
Om
jullie op weg te helpen wil ik toch even vermelden dat je heel
lekkere lemon curd kan kopen bij Dille & Kamille, een potje heeft
een inhoud van 311 gram. Je kan de lemon curd natuurlijk ook zelf
maken. Staat trouwens ook op mijn to-do lijstje, ooit komt het
allemaal voor elkaar.
Maar nu
beginnen we aan lekker dessertje!
Wat heb
ik gebruikt voor 8 glaasjes:
325 gram
lemon curd
250 gram
mascarpone
250 ml
Campina volle room 33%, opklopbaar
3 volle
eetlepels bloemsuiker
Voor
de afwerking:
blauwe
besjes
enkele
blaadjes munt
Hoe ga
je tewerk:
Roer de
mascarpone glad.
Spatel
er de helft van de lemon curd onder. Bewaar de rest voor straks.
Klop de
room half op, voeg de bloemsuiker lepel per lepel bij en klop verder
tot een stevige room.
Doe ¼
hiervan in een wegwerp spuitzak. Bewaar in de frigo, dit heb je nodig
voor de afwerking.
Spatel
de rest van de opgeklopte slagroom voorzichtig onder het
mascarpone-curd mengsel tot een mooi gemengd geheel ontstaat.
Doe dit
alles ook in een wegwerp spuitzak met gekartelde spuitmond.
Verdeel
het restje lemon curd op de bodem van de glaasjes.
Spuit
het mascarpone-curd-room mengsel hierop.
Laat
opstijven in de frigo. Dek af met folie.
Net voor
het opdienen, spuit je op elk glaasje een toefje slagroom.
Leg op
elke portie enkele besjes en als finishing touch, een blaadje munt.
Enjoy!
Lijkt mij heerlijk, heb ook een potje gehad en dacht en nu.......bedankt dus voor dit idee
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan
BeantwoordenVerwijderen