Lauwe salade met rode biet, boontjes en halloumi

Een maaltijd slaatje met veel verse groentjes, daar zijn we in Casa Latti altijd voor te vinden.
Eigenlijk valt er weinig over te vertellen, zowel de kleuren als de smaken zitten goed en de gegrilde halloumi tovert meteen de zon op je bord.

Lauwe salade met rode biet, boontjes en halloumi

Wat heb ik gebruikt:

1 grote rode biet
250 g groene bonen
125 g rucola
enkele takjes platte peterselie
2 middelgrote aardappelen, vastkokend
groene olijfjes, ontpit
handje amandelschilfers
225 g halloumi
1 à 2 eetlp balsamico
olijfolie
zwarte versgemalen peper
fleur de sel


Hoe ga je tewerk:

Schrob de rode biet en de aardappels en wikkel ze elk afzonderlijk in aluminiumfolie. Plaats de pakketjes op de onderste richel van de braadoven gedurende +/- 1 uur.

Snij de topjes van de boontjes en spoel ze. Breng lichtgezouten water aan de kook op de hete plaat. Doe de gespoelde boontjes in het kokend water en breng terug aan de kook. Verplaats de pot naar de sudderplaat, laat een 8-tal minuten koken, zonder deksel. Als de boontjes beetgaar zijn, giet ze af in een vergiet onder koud stromend water.

Spoel de rucola en laat uitlekken.
Neem een ruime schaal en verdeel er de blaadjes over.

Pel de bietjes en snij ze in dikke plakken en daarna in blokjes.
Verwijder de pel van de aardappels en snij ze ook in blokjes.
Snij de boontjes in twee.
Schik dit alles op de rucola.

Rooster de amandelschilfers in een droge antikleefpan of rechtstreeks op bake-o-glide op de sudderplaat.

Snij de halloumi in plakjes van 1 cm dik en bestrijk ze met olijfolie.
Grill de sneetjes in een grillpan op de hete plaat. 2 minuten langs een kant en nog 1 minuut langs de andere kant.
Schik op de salade.

Werk het bord af met olijfjes en geroosterde amandelschilfers.

Lauwe salade met rode biet, boontjes en halloumi

Druppel balsamico en wat olijfolie over de salade. Kruid af met peper en fleur de sel.

Enjoy!

Lauwe salade met rode biet, boontjes en halloumi

Inspiratie: dagelijkse kost