Perzik yoghurt ijs

Intro

Eergisteren is ons kleindochtertje, Anke geboren. Een klein wondertje, zo klein, zo volmaakt ... Een klein mensje, maar een grote gebeurtenis in ons leven! Jullie begrijpen dat het kokkerellen even op een laag pitje staat en de ovendeurtjes even dicht blijven. Toch is het mij gelukt een heerlijk ijsje te maken, eigenlijk een variant op mijn 'blueberry frozen yoghurt'.
Perzik yoghurt ijs

Ingrediënten

600 g vruchtvlees van rijpe gele perziken
300 g Griekse yoghurt 2%, Delhaize
3 soeplepels golden syrup of vloeibare honing
1 soeplepel limoensap
nectarine of perzik voor erbij
Perzik yoghurt ijs

Bereiding

Pel en ontpit de perziken, snij in stukken.
Doe het vruchtvlees samen met de syrup en limoensap in een blender of gebruik een staafmixer. Mix tot een fijne puree.
Spatel er de Griekse yoghurt onder.

Giet de inhoud in de vrieskom van de Kitchenaid en laat op stand 1 draaien gedurende een half uurtje.
Doe het ijs in een gekoelde kom, dek af en zet 2 tot 3 uur in de diepvries. Als je het ijs langer in de diepvries wil bewaren, dan zet je best de kom 1 uur vooraf in de koelkast.

Wij hebben het ijs graag puur zonder veel zoetstof. Voor de zoetemondjes onder jullie, voeg je best wat extra syrup of honing toe.
Werk af met een paar schijfjes nectarine.

Wij smullen er alvast eentje op een mooi leven voor Anke!
Perzik yoghurt ijs