Intro
Een
Schotse vriend van mij, Mitch, vroeg me eens een receptje te
prepareren met mosselen en look. Dit
receptje heb ik gespot op een Canadese blog. Zoals
steeds geef ik er mijn eigen 'twist' aan. Je
maakt eerst een smakelijke bouillon waarin de mosselen straks stomen.
Ingrediënten
voor 2 personen:
2 kg
mosselen
1 ajuin,
in stukjes
4
teentjes knoflook, geperst
2
tomaten, gepeld en in stukjes
1 kleine
rode chilipepertje, mag met pitjes
1 plukje
saffraandraadjes
¾ glas
rode wijn
handvol
basilicumblaadjes, gehakt
olijfolie
olijfolie
zeezout
versgemalen
peper
Bereiding
Zet
een ruime pot op de sudderplaat, voeg wat olijfolie toe en laat
warmen. Voeg de fijngesneden ui, knoflook, chili en zout toe. Sauteer
een 5-tal minuten of tot de ui glazig is.
Doe
de saffraandraadjes, tomatenstukjes met sap en peper toe. Laat nog
een 3-tal minuutjes meestoven. Giet er de rode wijn bij en breng aan
de kook.
Zet
de pot op de hete plaat, Doe dan de mosselen in de pot en sluit die
af met het deksel. Na 1 minuut schud je de mosselen even om. Herhaal
dit nog enkele keren. Controleer of de mosselschelpen open zijn, zo
ja, haal dan de pot van de plaat.
Extra / Tip
Dit
sodabrood is er lekker bij, breek er stukken af die je heerlijk kan
soppen in het
lekkere vocht. Now it's
your turn Mitch!