Salade van geroosterde paprika's - Saláta me psités piperiés

Intro

Saláta me psités piperiés! Paprika's komen ruim aan bod in de Griekse keuken en mogen in deze reeks dus zeker niet ontbreken. Vandaag verwerk ik ze in een heerlijke salade, afgewerkt met Kalamata olijven. Voor de dressing heb ik extra olijfolie uit Griekenland gebruikt. De olijven en olijfolie en nog een ruim assortiment Griekse producten, vind je deze week, in aanbieding bij Delhaize.
Salade van geroosterde paprika's
 

Ingrediënten

2 groene paprika's
2 rode paprika's
2 gele paprika's
Griekse kalamata olijven
Salade van geroosterde paprika's
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
sap van ½ limoen
2 teentjes van de 'smeuïge look', of 2 knoflookteentjes geperst
1 theelepels komijnzaad
een paar takjes verse tijm, de blaadjes afgeplukt
versgemalen zwarte peper
zeezout

Bereiding

Halveer de paprika's, verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg ze met de schil naar boven op de koude plaat. Schuif die bovenaan in de braadoven. Na een halfuurtje zijn de paprika's zwartgeblakerd. Haal de plaat uit de oven en dek de paprika's af met plastiekfolie. Na een kwartier kan je er de pel makkelijk afhalen. Doe dit boven een kom en vang het vocht op. Snij het vruchtvlees in gelijke reepjes.

Rooster het komijnzaad in een droge pan, tot het lichtjes kleurt en zijn aroma vrijgeeft. Hou ze in de gaten, ze verbranden snel. Wrijf het komijnzaad zo fijn mogelijk in een vijzel.

Maak nu de dressing. Meng olijfolie, limoensap, geperste knoflook, tijmblaadjes, komijnzaad en het paprikasap. Kruid met peper en zout. Klop alles goed door elkaar.

Schenk de dressing over de paprikasalade. Zet de salade nog een paar uur in de koelkast of maak hem de dag vooraf. Vlak voor het opdienen, voeg je de olijven toe.
 

Extra / Tip

Serveer de salade op kamertemperatuur met een lekker stuk brood. Ook lekker bij vlees of vis als bijgerecht. In Casa Latti zeker een voltreffer! γευστικός !
Salade van geroosterde paprika's