Intro
Geen
antipasti vóór de pasta, wel
antipasti bij de pasta! Mijn
inspiratie heb ik uit een boek van Mary Berry. Gezien
het deze week toevallig 'Italiaanse week' is bij Delhaize en ik een
beetje lui ben door het warme weer, heb ik een goed excuus om het een
ander, kant-en-klaar, in huis te halen en te verwerken in een
ongelooflijk lekkere pastaschotel.
Ingrediënten
200 g
penne Tricolore Barilla
2 rode
chilipepertjes, met of zonder zaadjes, heel fijn gehakt
2
knoflooktenen, geraspt
1 ajuin,
fijn gesneden
400 g
kleine trostomaatjes, gewassen en gehalveerd
100 g
pesto, potje bij Delhaize
50 g
zoete peper geroosterd, potje bij Delhaize. In reepjes gesneden
artisjokbodems,
in bokaaltje, netto 180 g, Delhaize. In 4 of 6 gesneden
verse
basilicum, ruime hoeveelheid blaadjes in repen gesneden
stuk
Parmezaanse kaas
olijfolie
versgemalen
zwarte peper
zeezout
Bereiding
Kook
de pasta. In de Aga gaat dit als volgt: breng gezouten water aan de
kook op de hete plaat. Voeg de pasta toe, roer en zodra het water
weer aan de kook is, zet je de pot met deksel erop in de sudderoven.
Volg de gaartijd op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar 100
ml van het kookwater.
Verwarm
wat olijfolie in een grote pan (straks gaat de pasta er terug bij) op
de sudderplaat. Fruit de ui, na vijf minuutjes doe je de look en de
chili erbij en laat nog eventjes meegaren.
Voeg
de zoete peper, artisjokbodems, pesto en 100 ml kookwater van de
pasta toe. Roer alles ondereen. Nu
gaan de penne en de gehalveerde tomaatjes, erbij. Kruid met peper en
zout. Roer
goed en laat de inhoud heet worden.
Dien
onmiddellijk op in voorverwarmde borden. Werk af met geraspte
Parmezaanse kaas en wat basilicum. Buon
appetito!