Halloumi op de grill

Intro

Daar we nog eventjes moeten wachten op onze vakantie, proberen we in Casa Latti de zon in ons bord te brengen. Gezien Delhaize deze week Griekenland op tafel zet en zij een groot assortiment producten rechtstreeks uit Griekenland hebben, ga ik daar mijn winkelmandje vullen. En met de zon die van de partij is, hebben we dus alle troeven in handen.
Halloumi op de Grill
 

Ingrediënten

Ik kies voor Halloumi, een traditionele Cypriotische kaas gemaakt van koe-, schaap- en geitenmelk. Deze kaas heeft een hoog eiwitgehalte en is daardoor super geschikt om te worden gegrild. De kaas smelt niet, maar krijgt een krokant korstje. 
Halloumi
Voor 2 personen:

225 g Halloumi
400 g kerstomaatjes
olijfolie
gedroogde oregano

voor de dressing:
sap van ½ limoen
een 20-tal appelkappertjes, grof gehakt
2 à 3 soeplepel olijfolie
koffielepel gedroogde oregano
koffielepel verse tijmblaadjes
versgemalen zwarte peper
zeezout
 

Bereiding

Voor de dressing voeg je alle ingrediënten samen. De hoeveelheid kappertjes en kruiden kan je aanpassen volgens je eigen smaak.

Leg de afgespoelde kerstomaatjes in een ovenschaal. Geef alle tomaatjes een laagje olijfolie, kwast er maar op los. Schuif de tomaatjes zo hoog mogelijk in de braadoven, gedurende 10 minuutjes.

Snij de halloumi in plakjes zo van ½ à 1 cm dik. Doe dit voorzichtig de kaas is breekbaar. Bestrijk de plakjes langs een kant met een mengsel van olijfolie en oregano.
Halloumi op de grill
Zet een grillpan op de hete plaat en laat die goed warm worden. Vetstof in de pan in niet nodig. Leg de plakjes met de olie kant naar beneden in de hete pan. Bestrijk nu ook de bovenkant van de kaas. Na 2 minuten draai je de plakjes voorzichtig. Na nog 1 minuut zijn de plakjes super mooi gegrild.

De combinatie van de zoute smaak van de kaas en het zuur van de dressing is een perfecte match.

Verdeel de tomaatjes over twee borden. Schik er de kaas bij. Lepel de dressing over de tomaatjes en haal er een fles Retsina bij.
Halloumi op de grill
 Extra / Tip
Het is een ideale side-dish of, met een lekker stuk brood erbij, een volwaardige maaltijd. Je mag zelf kiezen of je voor de grote of de kleine honger gaat! Wat mij betreft is het startshot gegeven om een weekje lekker Grieks te doen.
γευστικός !