Intro
De
laatste dag van mijn "American tour". Een
ijsje met een wow-factor! Voor
het chocoladesausje gebruik ik Hershey's
semi-sweet chocolade chips en
een oer-Amerikaans product: 'marshmallow fluff'. Het
is een luchtige, witte en gladde crème. Het bevat geen
conserveringsmiddelen. Je kan het verwerken in desserts, bij gebak,
shakes, toppings... en in de Verenigde Staten smeren ze het op de boterham! Daar
heb ik toch wel eventjes een bedenking bij, marshmallow op brood ...
Ingrediënten
Marshmallow
fluff kan je vinden bij Delhaize.
Samen met meer dan 35 producten die rechtstreeks uit de Verenigde
Staten komen.
Ook
een nieuwe ontdekking bij Delhaize is buffelmelk roomijs. Dit ijs
wordt artisanaal bereid in Limburg met melk die wordt geproduceerd
door buffels die grazen op de oevers van de Maas. Het resultaat is
een smeuïg roomijs zonder te zoet te zijn. Dit
roomijs is ideaal van mensen die allergisch zijn aan koemelk.
Buffelmelk bevat meer vitamine A, minder cholesterol en meer calcium
dan koemelk.
Bereiding
Neem
als maat een koffiekop of als je niet veel nodig hebt, gewoon een
soeplepel:
¼
kop room, Delhaize 20% vetgehalte
¼
kop water
1
kop chocolade chips
½
kop marshmallow fluff
Zo
maak je de saus:
Doe
de room en het water in een klein pannetje en breng dit aan de kook. Verwijder
van het vuur, voeg de chocolade stukjes toe en roer tot ze gesmolten
zijn. Voeg de fluff toe en meng tot een gladde saus.
Extra / Tip
Serveer
de saus warm of koud op een bolletje ijs en smullen maar. Nu
alleen nog de zon, en die komt onze richting uit! En
voor morgen, happy Independence Day!