Smeuïge look

Intro

WIT! Radio 19 verwent ons met Procol Harum ... A Whiter Shade Of Pale ...
Je kunt daar natuurlijk ook 'Fifty shades of grey' bij lezen, maar laten we toch maar even met de aandacht bij onze oven en bij de kleurencampagne van Delhaize blijven. Knoflook, uitstekend voor het bloed. Dagelijks wordt er in Casa Latti wel een teentje gebruikt. Dat zullen de collega’s van mijn echtgenoot en van mij wel niet ontkennen …
Smeuïge look

Ingrediënten

enkele lookbollen, ik heb de premium look van Delhaize gebruikt
enkele takjes verse tijm
enkele takjes verse rozemarijn
olijfolie
Smeuïge look

Bereiding

Snij de hele bollen look dwars door, dus niet pellen. Zorg er wel voor dat de teentjes niet uiteen vallen. Leg de look in een vuurvast schaaltje, bestrijk de bovenkant ruim met olijfolie. Schik er een paar takjes rozemarijn en tijm rond. Dek het schaaltje af met aluminiumfolie en zet het 45 minuten onderaan in de bakoven. De gare look kan je met de punt van een mesje zo uit de pel halen.
Smeuïge look
Een andere mogelijkheid is, pel enkel de bovenste losse, gedroogde blaadjes van de lookbollen, maar let er op dat de lookteentjes nog mooi aan elkaar blijven zitten. Schik er de verse kruiden rond en giet er wat olijfolie over. Na drie kwartier afgedekt in de bakoven is de look lekker smeuïg en zo uit de pel te duwen.
Smeuïge look
Super bij gegrilde groenten, gegrild vlees of vis of bij een aardappel in de pel. Ideaal om lookboter te maken of gewoon op een lekker broodje te smeren.
Smeuïge look
Origineel is als je de lookbolletjes laat garen in minicocottes en samen met andere schotels op tafel zet. Zo kunnen je gasten zichzelf naar hartenlust bedienen.
Smeuïge look
 

Extra / Tip

Recept gemaakt in het kader van de kleurencampagne van Delhaize:
Morgen kleurt de blog paars?