Intro
Ingrediënten
voor 2 pers:
150
g volkoren spaghetti
olijfolie
100
g, half gedroogde en gemarineerde tomaten sud'n'sol, in stukjes
gesneden
100
g, zwarte Kalamata olijven, ontpit en in reepjes gesneden
100
g pesto
Parmigiano
reggiano, grof geraspt
Voor
erbij:
4
rode paprika's, geschild en ontpit, in reepjes gesneden
1
aubergine, in de lengte in vier gesneden en daarna in kleinere
stukken
2
kleine rode pepertjes, fijngehakt, de pitjes erbij
gedroogde
rozemarijn
olijfolie
Bereiding
De
pesto kan je zelf maken of de vlug-klaar-super-lekkere versie van
Delhaize gebruiken. De half gedroogde tomaatjes en de Kalamata
olijven zijn ook van Delhaize.
Doe
de paprika's, aubergine en de pepertjes in het grote Aga blik.
Besprenkel met een geutje olijfolie, schep de inhoud door elkaar.
Strooi er wat fijngemalen gedroogde rozemarijn over. Schuif
het blik bovenaan in de braadoven gedurende 30 minuten.
Zet
een grote pot op met water en wat zout, breng aan de kook op de hete
plaat. Als
het water kookt, voeg je de pasta toe. Roer en zodra de inhoud
opnieuw
kookt, zet je de pot afgedekt in de sudderoven voor de tijd die
aangegeven is op de verpakking.
Giet
de pasta af, maar hou een weinig kookvocht over. Voeg de tomaatjes,
olijven en pesto, plus een weinig kookvocht bij de spaghetti. Meng
vlug ondereen en dresseer op voorverwarmde borden. Werk af met een
geutje olijfolie en Parmegiano.