Gazpacho à la minute

Intro

Ook al laat de zon het afweten, deze gazpacho laat zich smaken! Met de blender is de soep in één twee drie gemaakt. De aioli geeft de gazpacho een subtiele looksmaak. Heerlijk als lichte lunch, met wat lekker brood met olijfolie, Serrano ham en Manchego kaas. En natuurlijk ook als tussengerecht na de dippers en voor de chili con carne!
Gazpacho à la minute

Ingrediënten

750 ml tomatenpuree (uit mijn diepvries)

Bereiding

's Zomers, wanneer de tomaten zongerijpt zijn, is het, het moment om voorraden op te slaan. Een zelfgemaakte tomatenpulp is een prima basis voor allerhande recepten, zeker voor de gazpacho,  en altijd klaar voor gebruik.
 
De puree heb ik wat gepimpt!
 
Zo ga je aan de slag voor de pulp: 
Was de tomaten, kroontjes verwijderen is niet nodig. Snij ze grofweg in stukken en doe ze in de grote Aga bakschaal. Nu kan je allerhande smaakmakers toevoegen. Een paar chilipepertjes met zaadjes, ongepelde, gekneusde knoflooktenen, ajuin of sjalot grofgesneden, tijm en/of rozemarijn, laurierblaadjes...
 
Schuif het bakblik in het midden van de braadoven gedurende een half uur, zodat de inhoud kan garen en zijn aroma's afgeven.
Gazpacho à la minute 
Laat wat afkoelen en pureer alles met de Kitchenaid groentezeef of een andere roerzeef.
Gazpacho à la minute
Of...
 
6 grote rijpe tomaten, gepeld en pitjes verwijderd, vang het sap wel op
1 komkommer, geschild
2 rode paprika's, geschild en in stukken
2 eetlepels rodewijnazijn met frambozensmaak
2 eetlepels aioli, heb ik gekocht bij "Oil & Vinegar"
versgemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie
 
Doe de tomatenpuree of tomatenstukjes met sap, komkommer en rode paprika's in de blender. Voeg de wijnazijn en de aioli toe. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper. Zet koel weg. Afwerken met wat olijfolie vóór het serveren.
 
Gazpacho à la minutekomkommer,soep,paprika,tomaten,gazpacho,wijnazijn,aïoli,frambozenazijn,koude soep,zomer,