Intro
Na een
pittige en overvloedige Mexicaanse maaltijd presenteer ik mijn gasten
een verkwikkend toetje met ananas. Toevallig had ik een super
exemplaar liggen in mijn fruitmand. Een ananas is op zijn best als je
een zoete geur waarneemt. Bij een rijp exemplaar kan je ook makkelijk
een blad uit zijn kroon trekken. Na een beetje speurwerk kwam ik
terecht bij een recept van Jamie Oliver. Het was meteen een schot in
de roos. Een tweede ananas heeft al hetzelfde lot ondergaan!
Ingrediënten
1 grote
rijpe ananas, geschild en alle donkere
oogjes verwijderd. Een ananas schil je het makkelijkst door eerst de
kroon en de onderkant af te snijden. Zet de ananas rechtop op een
snijplank en snij de schil van boven naar beneden af. Met een
aardappelmesje kan je nu makkelijk alle donkere oogjes verwijderen.
Snij het vruchtvlees in stukken.
1 handje
verse munt blaadjes, gespoeld
100 ml
kokossiroop, heb ik uit Delhaize 'Moulin de Valdonne', een flesje van
25 cl
100 gram
mascarpone
Bereiding
Doe de
ananas en de munt in de blender, laat pureren tot je een fijne massa
hebt. Voeg de kokossiroop en de mascarpone toe en laat nog eventjes
mixen tot alles goed gemengd is.
Extra / Tip
Lekker
met verse aardbeitjes.