Lenteslaatje met mosterdvinaigrette

Intro

De voorbije dagen zijn we culinair wel een beetje uit de bocht gegaan. Tijd om even back to basics te gaan dus. Met de eerste warme zonnestraaltjes vandaag is mijn keuze snel gemaakt, het wordt een lenteslaatje!
Lenteslaatje met mosterdvinaigrette

 

Ingrediënten

voor 2 personen:  
 
300 g biefstuk
350 g krielaardappeltjes
1 bosje groene asperges
4 lente-uitjes
Lenteslaatje met mosterdvinaigrette

voor de vinaigrette:
 
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel graanmosterd
een handje peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel dragonazijn
grof zeezout
zwarte peper, gemalen

Bereiding

Schrob de krielaardappeltjes, doe ze in een ovenschaal en besprenkel met een weinig olijfolie. Neem krieltjes van gelijke grootte, dus grotere exemplaren snij je in twee. Schuif de ovenschaal in het midden van de braadoven voor ongeveer een half uur. Prik met een tandenstoker in de aardappeltjes om de gaarheid te bepalen.
Spoel de asperges, verwijder het uiteinde en snij ze in twee. Kook of stoom ze beetgaar. Snij de gewassen lente-uitjes in rondjes. 
 
Voor de vinaigrette begin je met de graantjesmosterd, voeg al roerend geleidelijk de olijfolie en de dragonazijn toe, kruid met peper en zout. Voeg de geperste knoflook en de peterselie toe.
Grill de steak op bake-o-glide op de sudderplaat. Snij de steak in schuine plakken.
Dresseer de krieltjes, asperges en lente-uitjes op een bord. Leg de plakjes steak bovenop. Werk af met de dressing, grof zeezout en een draaitje van de pepermolen.
Lenteslaatje met mosterdvinaigrette