Intro
Vandaag was ik helemaal verdiept in mijn cursus Engels en
had ik opeens nood aan een hartige hap. En ze waren lekker, die
kleine, dikke, hartige pannenkoekjes. Het receptje heb ik gehaald
uit een Aga kookboek.
Ingrediënten
voor mijn expres versie:
115
g patisserie bloem
4
g bakpoeder
1
ei
125
ml melk
zwarte
peper
olijfolie
de topping:
EasiYo
Griekse yoghurt of zure room
gerookte
zalm
Zeste van limoen
en een "groen kruid"
Bereiding
Zeef
de bloem en bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en
voeg het ei en de helft van de melk toe. Roer vanuit het midden,
zodat je geen klonters hebt en voeg geleidelijk de overige melk toe.
Kruid met zwarte peper. Zout is niet nodig, de gerookte zalm zorgt
daarvoor.
Neem
een stukje van de keukenrol en wrijf de sudderplaat in met een weinig
olijfolie. Schep met een koffielepel, gelijke hoopjes op de plaat.
Laat bakken tot er belletjes verschijnen, draai de blini's om en laat
de andere kant nog eventjes garen.
Extra / Tip
Blini's
kan je warm of koud eten en ze zijn lekker bij een borrel! Een restje
kan je invriezen.