Intro
Wafels
bakken zonder wafelijzer!
Voor
Kerst kreeg ik van een van de zonen een set van 2 siliconen bakvormen van
Lékué. Ik heb het uitgetest en het resultaat mag er zijn. Bij het
eerste gebruik moet je de 'moulure' invetten, daarna is het niet meer
nodig. Inderdaad de wafels vallen zo uit de vorm. In één baktijd
kan je acht wafels maken.
Ingrediënten
voor 8 wafels:
3
eieren
410
ml melk
240
g bloem
2
theelepels bakpoeder
½
theelepel zout
110
g boter
Bereiding
Smelt
de boter en meng met de geklopte eieren en de melk. Voeg de bloem,
bakpoeder en het zout toe. Meng tot een glad beslag.
Giet
het mengsel in de 2 bakvormen, vul ze tot de rand. Plaats ze op het
rooster in het midden van de braadoven (220°). Het is wel van belang
rechtstreeks op het rooster te werken. Ik had eerst de fout gemaakt
om de wafelvorm op de koude plaat te zetten, die houdt echter de
warmte tegen.
Na
9 minuten haal je de vormen uit de oven, je zal zien dat het beslag
droog is en lichtjes bruin. Nu kan je de wafels uit de vorm halen.
Draai de vorm gewoon om en leg de wafels met de gebakken kant op de
bake-o-glide, opnieuw rechtstreeks op het rooster. Laat de wafels met
de tekening naar boven bakken voor nog eens 9 minuten of tot ze bruin
geworden zijn.
Extra / Tip
Bij
de volgende wafelenbak ga ik de helft melk en de helft spuitwater
gebruiken.
Versier
naar eigen godsvrucht en vermogen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten