Intro
Het was
de laatste dagen een “retro” drukte van jewelste in “Casa
Latti”! Mijn
ventje ging helemaal los in een nieuw oldiesradio project, dus ik kon niet
achterblijven hé. Een
vergeten gerechtje uit die vervlogen, gouden jaren: “Russisch ei”. In mijn jeugd werd er zo'n blikje groentenmacedoine gebruikt,
hardgekookte eieren en een nogal vloeibare mayonaise.
Ik
verwerk er rode biet in, die haal ik bij Hans, een vriend van ons.
Die heeft de beste rode bietjes uit de streek!
Ingrediënten
voor 2 personen:
1 grote
rode biet, schrobben, inpakken in aluminiumfolie en naargelang de
grootte +/-1 uur op de onderste richel van de braadoven.
250 gram
groene boontjes
4 à 6
wortelen
1 gele
en 1 rode paprika
200 gram
aardappelen
2 eieren
verse
sardientjes in olijfolie, zo'n versie die men geeft als tapas
peper, zout en verse munt als afwerking
Voor
de dressing:
1 potje
Griekse yoghurt (Danone)
1
koffielepel pittige mosterd (Wostyn)
1
koffielepel mierikswortelpasta
1 geutje rodewijnazijn
Bereiding
Snij de
gare rode biet in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Schraap
de wortels, snij ze in kleine blokjes, en gaar ze tot het rauwe eruit
is. Doe hetzelfde met de ontvelde paprika's.
Kook de
boontjes een 8-tal minuutjes beetgaar, koel ze af onder stromend
water, en snij ze in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Schil de
aardappels, snij ze eveneens in dobbelsteentjes en gaar ze gedurende
5 minuutjes.
Kook de
eitjes gedurende 4 à 5 minuutjes, halfzacht.
Voor de
dressing roer je alle ingrediënten door elkaar.
Nu rest
je alleen nog alles te schikken op twee borden. Op de foto zijn de
rode bietjes niet zo zichtbaar, simpelweg om het feit dat ik begonnen
ben met de bietjes als basis en de rest erop.
Werk af
met de dressing en enkele blaadjes munt.