Het was
de laatste dagen een “retro” drukte van jewelste in “Casa
Latti”!
Mijn
ventje was helemaal in de ban van Radio 19, dus ik kon niet
achterblijven hé.
Een
vergeten gerechtje uit die gouden jaren “Russisch ei”.
In mijn
jonge jaren werd er zo'n blikje groentenmacedoine gebruikt,
hardgekookte eieren en een nogal vloeibare mayonaise.
Ik
verwerk er rode biet in, die haal ik bij Hans, een vriend van ons.
Die heeft de beste rode bietjes uit de streek!
Wat heb
je nodig voor 2 personen:
1 grote
rode biet, schrobben, inpakken in aluminiumfolie en naargelang de
grootte +/-1 uur op de onderste richel van de braadoven.
250 gr
groene boontjes
4 à 6
wortelen
1 gele
en 1 rode paprika
200 gr
aardappelen
2 eieren
verse
sardientjes in olijfolie, zo'n versie die men geeft als tapas
peper, zout en verse munt als afwerking
Voor
de dressing:
1 potje
Griekse yoghurt (Danone)
1
koffielp pittige mosterd (Wostyn)
1
koffielp mierikswortelpasta
1 geutje
rode wijnazijn
Snij de
gare rode biet in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Schraap
de wortels, snij ze in kleine blokjes, en gaar ze tot het rauwe eruit
is. Doe hetzelfde met de ontvelde paprika's.
Kook de
boontjes een 8-tal minuutjes beetgaar, koel ze af onder stromend
water, en snij ze in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Schil de
aardappels, snij ze eveneens in dobbelsteentjes en gaar ze gedurende
5 minuutjes.
Kook de
eitjes gedurende 4 à 5 minuutjes, halfzacht.
Voor de
dressing roer je alle ingrediënten door elkaar.
Nu rest
je alleen nog alles te schikken op twee borden. Op de foto zijn de
rode bietjes niet zo zichtbaar, simpelweg om het feit dat ik begonnen
ben met de bietjes als basis en de rest erop.
Werk af
met de dressing en enkele blaadjes munt.