Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

donderdag 5 juli 2012

Toast met twee soorten ham en olijventapenade

Vandaag geen ingewikkelde toestanden, maar een super simpele toast.
Gisteren heb ik een waldkornbrood gebakken, dit is de ideale basis voor onze lunch.

Toast met twee soorten ham en olijventapenade


Wat heb je nodig voor 2 personen:

2 dikke sneden brood (1,5 cm dik)
2 sneetjes gekookte ham, van goeie kwaliteit
2 sneetjes rauwe ham (bvb Prosciutto, Ganda ham....) ik heb Superano (Delhaize) gebruikt
12 half zongedroogde, gemarineerde tomaten
schilfers Parmigiano reggiano
1 zakje rucola (50 gr)
olijventapenade (in speciaalzaak)

Olijventapenade is ook makkelijk te maken in de vijzel.
Benodigdheden:
8 à 10 ansjovisfilets in olie
1 knoflookteentje
25 zwarte olijven, ontpit
10 cl olijfolie


Zelf doe ik jaarlijks mijn voorraadje tapenades in tijdens onze vakantie in Zuid-Frankrijk. Het is zalig speuren op de vele marktjes.

Snij 2 dikke sneden, liefst van een bruin brood, en besmeer die rijkelijk met de olijventapenade.
Beleg dan het brood met de 2 sneden ham, de halfgedroogde tomaatjes, de rucola en werk af met wat schilfers parmigiano.

Als begeleider geef je een gemende sla met een pittige vinaigrette.
Zo tover je in 10 min een zuiderse toast op tafel.

Geniet ervan ! 

brood
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly