Steak met tomatensalsa

Intro

Avocado, ik ben er dol op. In combinatie met kerstomaatjes en koriander bekom je een heerlijke salsa. Een beetje zomer op je bord. Ik heb mij laten inspireren door een receptje dat ik zag in een Delhaize tijdschrift.
Steak met tomatensalsa
 

Ingrediënten

voor 2 personen:

rundersteak op kamertemperatuur
1 rijpe avocado (mijn favoriet zijn de Hass-avocado's, herken je aan hun hobbelige, paars-bruine schil en geel vruchtvlees. De smaak is voller en romiger dan groene avocado's)
 kerstomaatjes (zoveel als je zelf wil)
1 rode ui
1 of 2 teentjes knoflook
verse koriander
sap van 1 limoen
1 eetlp sherryazijn
2 eetlp olijfolie
1 eetlp sojasaus
1 gedroogd chilipepertje
zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Je start met een marinade voor de steak. Snipper de knoflookteentjes. Vermeng met 1 eetlp olijfolie, 1 eetlepel sojasaus en het geplette chilipepertje. Leg de steak op een bord en giet er het sausje over. Wrijf met je vingertoppen zodat de marinade goed in het vlees kan dringen. Laat staan op kamertemperatuur.

Salsa:
Snipper de rode ui heel fijn. Laat de uisnippers ½ uur marineren in het limoensap en de sherryazijn.

Ondertussen snij je de tomaatjes in kwartjes. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Pluk de korianderblaadjes en hak ze grof. Voeg nu de rode ui met marinade in een kom samen met de tomaatjes, de avocado en de koriander. Voeg 1 eetlp olijfolie toe en kruid bij indien nodig.

Steak:
Neem de steak uit de marinade, en bak op een bake-o-glide op de sudderplaat. Laat het vlees eventjes rusten en snij in schuine plakken.
Steak met tomatensalsa
 

Extra / Tip

Is héél lekker met knapperig brood, zoals het wurzelbrot, of met de alom gekende AGA-patatjes!

AGA-patatjes:
Schrob je patatjes, je hoeft de nieuwe aardappeltjes niet te schillen. Snij in stukken, doe ze in het AGA blik bedekt met bake-o-glide, besprenkel met een weinig olijfolie. Hang het blik op de 3de richel (naar boven toe) van de braadoven gedurende 30 à 40 min.
Steak met tomatensalsa