Rode bietenblad soep

Intro

Mijn collegaatje Fabienne heeft 5 rode bieten in haar moestuin staan en vind het loof zo mooi dat ze er ook eens een lekkere bestemming wil aan geven. Of ik misschien iets "uit mijn mouw kon schudden" dat eenvoudig en snel klaar gemaakt kan worden. 
Meteen mijn eerste idee uitgewerkt: rode bietenblad soep. Het blad van de rode bietjes heeft op zich al zo een pittige smaak dat het spijtig zou zijn veel andere ingrediënten toe te voegen.
Rode bietenblad soep

Ingrediënten

2 sjalotjes
loof van 3/5 rode bietjes
Groentebouillon
peper & zout

Bereiding

Snij 2 sjalotjes fijn en stoof aan in een weinig olijfolie. 
Was het loof van de rode bietjes en snipper fijn, voeg toe en laat eventjes meestoven. 
Groentebouillon, peper en zout, toevoegen, 1 uur in de sudderoven en heel fijn mixen in de blender.

Het resultaat is een pittig, fluwelen soepje met een subtiele aardetoets. 
soep,rode biet,