Intro
Ik
plaats dit receptje hier op vraag van een enthousiaste AGA-gebruikster!
In de
Verenigde Staten krijg je 'pancakes' als ontbijt. Wij eten ze bij de
koffie of als vieruurtje. Pancakes
zijn kleine, dikke pannenkoekjes. Op de
AGA bak je ze rechtstreeks op de sudderplaat. Ik word er altijd een
beetje nostalgisch van. Dit roept bij mij herinneringen op aan
vroeger, toen mijn moeder pannenkoeken bakte op de Leuvense stoof.
Ingrediënten
200 gram
patisseriebloem
1
eetlepel bakpoeder
25 gram
vanillesuiker
snuifje
zout
2 eieren
3 dl
melk
olie om
in te vetten
optioneel:
schaaltje bosbessen
Bereiding
Het
beslag maak je zoals een pannenkoekendeeg.
Als je
de KitchenAid blender gebruikt dan ga je zo te werk.
Doe de melk, de
eieren, vanillesuiker, snuifje zout in de blender, voeg de gezeefde
bloem en bakpoeder toe.
Laat het beslag kort draaien.
Schraap met een
pannenlikker de kanten los, en laat indien nodig nogmaals kort
mengen.
Voeg nu
de bosbessen bij het deeg en schep om, niet meer mixen!
Giet
gelijke hoopjes beslag op de bakplaat. Zodra de bovenkant van de
pannenkoekjes droog wordt en er gaatjes in vallen, draai je ze met een
spatel om en bak je ook de andere kant bruin.
Hou de
pancakes warm in de sudderoven of boven op het deksel van de hete
plaat.
Extra / Tip
Lekker
met bloemsuiker, clotted cream, coulis van blauwe bessen (ik haal mijn
coulis bij www.blueberryfields.be)
, maple syrup.....